Ένα ακόμα βήμα για εμένα & πώς η συγκέντρωση σε ένα στόχο, βοηθάει την Ψυχική μας Υγεία!!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαThomais

Ένα ακόμα βήμα για εμένα & πώς η συγκέντρωση σε ένα στόχο, βοηθάει την Ψυχική μας Υγεία!!

Έγινε ενημέρωση: 28 Νοε 2023

One more step for me... & how focusing on a goal, a study, a new skill, can save our mental health!! Thomais de Fois

Επικοινωνώ αυτό το σύντομο άρθρο μαζί σας, όχι μόνο για να μοιραστώ κάποιες σημαντικές εμπειρίες μου, αλλά κυρίως, για να σας εξηγήσω ότι, αν καταβάλλουμε λίγη προσπάθεια πάνω σε κάτι που μας ενδιαφέρει, και συγκεντρωθούμε στην πρόοδο, μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ την ψυχολογική μας κατάσταση.


Θα ξεκινήσω με το τι συνέβη στην αρχή της παράνοιας με τον ιό, το 2020, όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η εργασία στους πολίτες που νομίμως ζουν από τις τέχνες τους τους πληρώνοντας φόρους, και να αποκλειστούν από όλα τα μέτρα στήριξης... ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ!!! Ναι, ως μουσικός, έμεινα χωρίς εισόδημα για σχεδόν 1 χρόνο....και χωρίς καμία εξήγηση...!!


Έχω κάνει έρευνα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας πολιτικής, οπότε ήξερα ήδη ότι αυτή η κατάσταση δεν θα τελείωνε σύντομα. Και όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον... τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ελευθερίες, η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά μας δεδομένα... επρόκειτο να αφαιρεθούν από τους πολίτες, παγκοσμίως.


Όπως αναφέρει επίσημα το Π.Ο.Φ, πρέπει να εισέλθουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση (διαβάστε το εδώ), και να ζούμε σαν κατάδικοι σε «πόλεις των 15 λεπτών»… Η Γαλλία ξεκινάει (διαβάστε το εδώ).


Και η επιτήρηση, με νόμο πλέον, φτάνει ως και τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών (διαβάστε το εδώ , εδώ, και εδώ)

Τυχαία τα γεγονότα… Θα δούμε…!



Αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, πολύ σύντομα, με έκαναν να αναπτύξω σοβαρή κατάθλιψη, με καθημερινές κρίσεις πανικού, αιμορραγία στη μύτη, λιποθυμίες...

Αυτή κατάστασή διήρκεσε περίπου 3 χρόνια. Σε αυτά τα 3 χρόνια δεν μπορούσα καν να βγω από το σπίτι μου.

Ήμουν τελείως μόνη με το γάτο μου, που ήταν ένα γλυκό στήριγμα για μένα, αλλά είχα χάσει φίλους που "τα έχασαν" με την παράνοια του ιού, είχα απώλειες, φίλους που είχαν μετακομίσει εκτός... και δεν είχα χρήματα για επαγγελματική υποστήριξη...

Και ορισμένοι άνθρωποι που ήθελαν να με πλησιάσουν...δεν είχαν αγνές προθέσεις...

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα εδώ, αλλά μπορείτε να διαβάσετε αυτή την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσα λίγο καιρό πριν, αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την ιστορία μου από παιδί... ίσως να είναι χρήσιμη, ή και να εμπνεύσει κάποιους...


Thomais de Fois

Έτσι, μετά από 2,5 χρόνια ταλαιπωρίας... τελικά ανακάλυψα ότι κάποια αξιοπρεπή κολέγια του εξωτερικού είχαν αρχίσει να δέχονται σπουδαστές για online προγράμματα, με τεράστιες εκπτώσεις!!

Τότε ήταν που αποφάσισα να επικεντρωθώ στις σπουδές και να πάρω όσες περισσότερες πιστοποιήσεις μπορούσα για τις γνώσεις που είχα αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια έρευνας!!!

Το εγχείρημα ήταν επιτυχές. Χρήσιμο επίσης.


Το θέμα είναι ότι ήμουν τόσο αποφασισμένη να κάνω κάτι για να βγω από αυτή την ακραία κατάσταση, που επικεντρώθηκα μόνο στη μελέτη!!!

Και για να μπορέσω να συγκεντρωθώ, έπρεπε να διώξω μακριά τις αρνητικές σκέψεις μου, τους φόβους, τη θλίψη, και να αποφύγω να σκέφτομαι την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού.

Για να μη μακρηγορώ... Αυτό μου έσωσε τη ζωή! Στην κυριολεξία!


Άλλωστε, η δημιουργική εστίαση στις σπουδές, κάθε μικρό επίτευγμα, κάθε καλός βαθμός και κάθε καλή κριτική των εργασιών μου από τους καθηγητές, μου έδωσε πίσω το αίσθημα της αυτοαποδοχής, του αυτοσεβασμού και της αυτοεκτίμησης!

Τα είχα χάσει εντελώς για χρόνια.


Άρχισα να βιώνω ξανά κάποιες στιγμές χαράς, λίγη χαλάρωση, λίγη γαλήνη... και άρχισα σιγά-σιγά να βγαίνω από το σπίτι, να πηγαίνω σε ασφαλή - οικεία μέρη, χωρίς να φοβάμαι ότι θα λιποθυμήσω στη μέση του δρόμου.


Και στον τέταρτο χρόνο αυτής της απαιχθούς περιπέτειας, επέστρεψα στη δουλειά ως μάνατζερ ενός νέου ροκ χώρου, τον οποίο έκανα πολύ σύντομα επιτυχημένο.

Φυσικά, δεν ήταν εύκολη υπόθεση... καθώς έπρεπε να δουλεύω όλη μέρα από το σπίτι για να οργανώνω τα πάντα, από τους υπαλλήλους, μέχρι τις εκδηλώσεις, την προώθηση, & τις διαφημίσεις, τα δημιουργικά... και να είμαι εκεί κάθε βράδυ για να υποδεχτώ τους επισκέπτες από τους κοινωνικούς μου κύκλους.....


Ήταν πολύ νωρίς για μένα να είμαι τόσο άμεσα εκτεθειμένη σε κόσμο, κάθε λογής…και η συνεργασία ήταν ζόρικη... οι κρίσεις πανικού άρχισαν πάλι... και γι' αυτό μετά από ένα χρόνο αποφάσισα ότι έπρεπε να σταματήσω, για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και την ψυχική μου ηρεμία, και να ξανα-αρχίσω να χτίζω τα προσωπικά μου project, τα οποία είχα αφήσει εντελώς λόγω έλλειψης χρόνου.


Αλλά! Το να μένω και πάλι στο σπίτι 24/7, με όλη την ανασφάλεια που αυτό προκαλεί.... Άρχισε να μου προκαλεί κατάθλιψη, πάλι.....


Και αυτό ήταν το σημείο όπου θυμήθηκα πώς βγήκα από τα δύσκολα, την προηγούμενη φορά!


"ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ"


Έτσι, πριν από λίγο καιρό, κατάφερα να κάνω ένα ακόμα βήμα, και βίωσα πάλι την ανακούφιση ενός ακόμα μικρού επιτεύγματος.


Αυτό το επίτευγμα με φέρνει επίσης πιο κοντά στο στόχο της κυκλοφορίας των προϊόντων περιποίησης και θεραπείας. Είναι μια υγιής πρόοδος.


Οπότε, αγαπητοί μου, θέλω να σας ενθαρρύνω, κάθε φορά που αισθάνεστε παγιδευμένοι, λυπημένοι, αδύναμοι, θλιμμένοι, φοβισμένοι... κάνετε ένα βήμα πίσω, πάρετε μια βαθιά ανάσα, σκεφτείτε κάτι που σας ενδιαφέρει πραγματικά, και επικεντρωθείτε στο να κάνετε κάτι με αυτό!

Ακόμα κι αν είναι έρευνα πάνω σε ένα θέμα που θέλετε να μάθετε, ένα διαδικτυακό μάθημα (υπάρχουν πολλά προσιτά μαθήματα στο διαδίκτυο), εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, μιας τέχνης, ή ένας πειραματισμός πάνω σε κάτι ενδιαφέρον.... μπορεί να είναι οτιδήποτε σας αρέσει... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ, και ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

Χωρίς δεύτερες σκέψεις!!!

Αυτό μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Και, πραγματικά, δεν έχετε τίποτα να χάσετε με το να δοκιμάσετε :)


To να "χαζεύετε" στο facebook και στις λοιπές «Ψεύτικη Πραγματικότητα» πλατφόρμες, μόνο χειρότερα θα σας κάνει να νιώθετε…!


Παρεμπιπτόντως, το facebook έχει απαγορεύσει την ιστοσελίδα μου, μετά το άρθρο που ανέβασα για τα έντομα που βάζουν στα τρόφιμά μας και πώς να τα αποφεύγουμε J

Ριξ’τε μια ματιά.

hidden insects in our foods, and how to avoid them. Thomais de Fois

Εδώ λοιπόν η νέες προσθήκες στη συλλογή :)




One more step for me... & how focusing on a goal, a study, a new skill, can save our mental health!! Thomais de Fois

One more step for me... & how focusing on a goal, a study, a new skill, can save our mental health!! Thomais de Fois

One more step for me... & how focusing on a goal, a study, a new skill, can save our mental health!! Thomais de Fois

Όσον αφορά τα προϊόντα μου, μετά από χρόνια έρευνας, δοκιμών και μελέτης φυσικών τρόπων να αντιμετωπίσουμε διάφορα θέματα υγείας, έχω βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να αντιμετωπίσουν προβλήματα που κυμαίνονται από ακμή και ψωρίαση, μέχρι μυοσκελετικά, ερεθισμούς και αλλεργίες, ξηρότητα, και με κάποιες διατροφικές βελτιώσεις και τεχνικές για να ελέγχουμε τον εαυτό μας, να χαλαρώνουμε και να κάνουμε τα πάντα συνειδητά, μπορούμε να βελτιώσουμε πολύ την ποιότητα της ζωής μας.

Η προσέγγιση κάθε οπτικής γωνίας ενός θέματος, είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάστηκε να αποκτήσω πολύτιμες γνώσεις στα 4 πράγματα που είναι απολύτως συνδεδεμένα και το ένα επηρεάζει το άλλο.

Skincare - Thomais de Fois

Ένα αστείο γεγονός.


Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η δυσλεξία, την οποία έχω και η οποία ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν είναι στην πραγματικότητα αναπηρία, αλλά ένας διαφορετικός τρόπος να βλέπεις τα πράγματα. Χρειαζόμαστε μια τρισδιάστατη οπτική γωνία για να κατανοήσουμε κάτι.

Γι' αυτό τα άτομα με δυσλεξία δυσκολεύονται με την ανάγνωση-γραφή... καθώς είναι κάτι γραμμικό, δισδιάστατο...


Ακριβώς, λοιπόν, αυτό που έγραψα παραπάνω, η "τρισδιάστατη" προσέγγιση είναι ο συνδυασμός των αντικειμένων των σπουδών μου.

Διατροφή - Ψυχολογία & Μουσικοθεραπεία - Άσκηση, που υποστηρίζονται από τη φροντίδα της επιδερμίδας και την αποτοξίνωση.




Θα βρείτε το πλήρες βιογραφικό μου στο τέλος του άρθρου.

Αυτά για σήμερα,


Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ και μου δίνετε την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας τις προσωπικές μου εμπειρίες, και αν μπορώ να φανώ χρήσιμη σε κάποιους, αυτό με κάνει πολύ-πολύ χαρούμενη!!!

Αν θελήσετε να αναρτήσετε το άρθρο μου στο facebook, λόγω της επίθεσης που μου έχει κάνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ασφαλή σύνδεσμο (αρχείο PDF), ή τη δημοσίευση μου στο LinkedIn


Να είστε δυνατοί, να αγαπάτε τον εαυτό σας, να κάνετε ήρεμη, χρήσιμη και δημιουργική πρόοδο στη ζωή σας, να προστατεύετε την εσωτερική σας γαλήνη από την τοξικότητα... και αν χρειαστείτε, απλά επικοινωνήστε απευθείας μαζί μου.


Κι εγώ θα συνεχίσω να εργάζομαι για να πετύχω τους στόχους μου και θα σας κρατώ ενήμερους.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο blog μου, θα βρείτε πολλά άρθρα για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, και συνταγές.


Και, εγγραφείτε, αν βρίσκετε τη δουλειά μου χρήσιμη, καθώς ανεβάζω άρθρα σχεδόν κάθε εβδομάδα.

*Η ιστοσελίδα μου χρησιμοποιείται και κατευθύνεται μόνο από εμένα. Κανείς δεν έχει πρόσβαση στο email σας, και κανείς δε συλλέγει πληροφορίες επισκεπτών από εμένα. Αυτές είναι οι αρχές μου!


Και να θυμάστε! Να δημιουργείτε πάντα με αγάπη! Τα πάντα φορτίζονται από την ενέργειά μας... και η αγάπη είναι η καλύτερη θεραπεία...!

One more step for me... & how focusing on a goal, a study, a new skill, can save our mental health!! Thomais de Fois

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή, και τα υπέροχα ενθαρρυντικά μηνύματά σας !!!!

Μου δίνετε δύναμη, και με συγκινείτε πολύ…!



Την αγάπη μου,

Thomais de Fois



Το άρθρο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να το αναδημοσιεύετε αυτούσιο, όχι μέρος αυτού και χωρίς να αναφέρετε πηγή

All rights reserved © Thomais de Fois 2023







bottom of page