Πώς να φτιάξετε φυσικούς, φυτικούς, μη τοξικούς, αρωματικούς κώνους INCENSE
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαThomais

Πώς να φτιάξετε φυσικούς, φυτικούς, μη τοξικούς, αρωματικούς κώνους INCENSE

Έγινε ενημέρωση: 29 Νοε 2023



Καθώς έχουμε ήδη αναλύσει τη δύναμη της μυρωδιάς, και πώς επηρεάζει η κάθε μία την ψυχολογία και το σώμα μας, σε αυτό το άρθρο με το πως φτιάχνουμε φυσκό κερί (πολύ χρήσιμο να το διαβάσετε), πρέπει να γνωρίζουμε και τα τοξικά πρόσθετα που βάζουν και βλάπτουν την υγεία μας.

Τώρα που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποφάσισε ότι πρέπει να μας ταΐζουν με κατσαρίδες αντί για ρύζι....για να σώσουμε τον πλανήτη...και οι κyβερνησς μας εφαρμόζουν την εντολή...συγνώμη...πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρόσθετα καρμίνιο, NF(σκουλήκι), και χιτίνη, που είναι αποξηραμένα ζωύφια. Είναι εξαιρετικώς τοξικά, μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα, δεν μπορούν να μεταβολιστούν σωστά από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ....και σας παρακαλώ ενημερωθείτε για όλα αυτά!!! Τα βάζουν παντού!!! Διαβάστε το άρθρο για τις ασθένειες που προκαλούν το καρμίνιο και η χιτίνη, περιλαμβάνονται οι ιατρικές έρευνες & μελέτες!!!




Πάμε κατευθείαν στην απλή και εύκολη διαδικασία να φτιάξουμε το δικό μας θυμίαμα, στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μας, θεραπευτικά, καθαρτικά συστατικά.

*Και χωρίς να δημιουργήσουμε χαμούλη στην κουζίνα :) Απολαύστε το!!! :)




Πρώτα από όλα, συγκεντρώνουμε τα συστατικά μας. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει κανένα όριο στην επιλογή. Μπορούμε να επιλέξουμε βότανα, σπόρους και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, δάφνη, λεβάντα, ευκάλυπτο, κανέλα, πιπέρι κ.α., καθώς και οποιοδήποτε αποξηραμένο βότανο θέλετε να συμπεριλάβετε στον αρωματικό κώνο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις ιδιότητές του. Κάποια είναι χαλαρωτικά, άλλα αντιβακτηριδιακά και άλλα βοηθούν στην αντιμετώπιση της αρνητικής ενέργειας. Σίγουρα, θα χρειαστείτε μια φυσική ρητίνη, όπως κοπάλιο, μύρο, λιβάνι κ.λ.π. που είναι εύφλεκτα και θα λειτουργήσουν ως συνδετικός παράγοντας του θυμιάματος, σε συνδυασμό με λίγο νερό. Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει ;)


Το δεύτερο βήμα είναι να τα αλέσετε όλα, μέχρι να έχετε μια λεπτή, ομογενοποιημένη σκόνη. Εγώ χρησιμοποίησα ένα γρανιτένιο γουδί (όμορφο δωράκι :)), επειδή μου αρέσει η διαδικασία. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο καφέ ή ένα ισχυρό μπλέντερ. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο για να καθαρίσετε τη συσκευή, καθώς οι ρητίνες είναι κάπως κολλώδεις, ειδικά όταν θερμαίνονται, και τα μπλέντερ θερμαίνονται γρήγορα.





Εδώ βλέπουμε τα συστατικά κονιορτοποιημένα (σκόνη)



Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να μυρίσετε το μείγμα σας και να αποφασίσετε αν θέλετε να ενισχύσετε τους τόνους ενός ή περισσότερων συστατικών σας και να προσθέσετε αιθέρια έλαια. Το άρωμα που θα δημιουργήσετε σε αυτό το βήμα θα σας δείξει πώς θα μυρίζουν οι κώνοι.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι αφού θα τους κάψετε, θα προστεθεί και το άρωμα του καπνού στους κώνους σας.



Τώρα ανακατέψτε καλά και πλάθοντας το μείγμα.

Χρησιμοποίησα γυμνά χέρια, μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει να αισθάνομαι τη διαδικασία και τα βότανα, και ότι το άρωμα μένει για πολύ στο δέρμα μου, αλλά προτείνω να χρησιμοποιήσετε λαστιχένια γάντια, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τρίβετε και να πλένετε τα χέρια σας για αιώνες αφού ανακατευτείτε με τις κολλώδεις ρητίνες, όπως χρειάστηκε να κάνω εγώ :P





Επόμενο βήμα, και τώρα προσοχή, προσθέτουμε νερό πολύ αργά, ζυμώνοντας καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε μια συμπαγή και αρκετά σκληρή ζύμη. Αυτό θα δέσει τα συστατικά και θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε τους κώνους του λιβανιού μας. Και πάλι, να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα του νερού που προσθέτετε. Η υπερβολική ποσότητα θα κάνει το μείγμα ρευστό, πιο κολλώδες, και δεν θα μπορείτε να το σχηματίσετε.



....αρχίζουμε να διαμορφώνετε τους κώνους :)



Σε αυτό το σημείο πειραματίστηκα λίγο, καλύπτοντας μερικούς κώνους με σκόνη ενεργού άνθρακα, για να δω αν κάνει κάποια διαφορά όσον αφορά το άρωμα και την ποιότητα καύσης των κώνων μου, αλλά νομίζω ότι είναι άχρηστο, και προσθέτει καπνικούς τόνους στο τελικό άρωμα, κάτι που δεν μου αρέσει πολύ. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ιδέες ;)



Βρώμικα χέρια και πάλι lol, ευτυχώς ο άνθρακας καθαρίζεται εύκολα μόνο με νερό.


Τώρα πρέπει να τα αφήσετε να στεγνώσουν εντελώς. Μπορείτε να περιμένετε να στεγνώσουν φυσικά, ειδικά αν δεν υπάρχει πολύ υγρασία στην ατμόσφαιρα του χώρου σας, ή να τα βάλετε στο φούρνο σε πολύ-πολύ χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 50C) για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Θα στεγνώσουν μέσα σε λίγα λεπτά. Όσο περισσότερο νερό προσθέσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούν για να στεγνώσουν. Και τώρα μπορείτε να ανάψετε, να κάψετε και να απολαύσετε τους χειροποίητους/σπιτικά φτιαγμένους αγνούς κώνους λιβανιού σας, στην χαλαρωτική ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε. Νιώστε όμορφα και ανταμείψτε τον εαυτό σας με λίγο ποιοτικό χρόνο, με λίγη χαλαρωτική μουσική, διαλογισμό ή ένα καλό βιβλίο... και αγάπη... Μεταδώστε αγάπη!


Εγώ καίω τα δικά μου σε ένα ασφαλές, μικρό, χοντρό γυάλινο δοχείο, γεμάτο με άμμο που μάζεψα στη Μάνη, και λίγο αλάτι Ιμαλαΐων, για την καθαρή και δυνατή τους ενέργεια... :)





Η καύση είναι πολύ επιτυχής!



Όταν τους ανάβετε, αφήστε τη φλόγα αναμμένη για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, σβήστε τη φλόγα και αφήστε τους κώνους θυμιάματος να καούν και να καπνίσουν αργά.

Σοβαρά... Αυτή η παρτίδα ήταν μια πολύ αυθόρμητη επιλογή υλικών και δεν ακολούθησα καμία συνταγή. Όταν τους άναψα και μύρισαν.... αναφώνησα "είναι θεϊκό....είναι θεϊκό!!!" Μετά κράτησα τη συνταγή ;)



Η καύση των φυσικών κώνων διαρκεί πολύ, σε γενικές γραμμές, οπότε όταν θέλετε να σταματήσετε να τους καίτε, μπορείτε να τους βουτήξετε στο μείγμα άμμου/αλατιού.



*Tips: -Σε περίπτωση που το μείγμα σας δεν είναι αρκετά κολλώδες για να κρατήσει το σχήμα του και να καεί όμορφα, πιθανόν να χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα της ρητίνης.

-Πάντα να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με τα υλικά και τους υπολογισμούς σας, ώστε να μπορείτε να επαναλάβετε τη συνταγή που σας άρεσε και να κάνετε βελτιώσεις αν χρειαστεί.

-Αν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε θαλασσινή άμμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αλάτι ή ακόμα και αποξηραμένο χώμα ή στάχτη, για να διατηρήσετε τον κώνο σταθερό, ασφαλή και να μπορείτε να διακόψετε την καύση.


-Δε χρειάζεται να πετάμε τη στάχτη. Μια χαρά ανάβουμε θυμιάματα πάνω σε αυτή.


-Στο εμπόριο υπάρχουν καλούπια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχηματίσετε τους κώνους. Αλλά το βρίσκω πιο χρονοβόρο και δεν έχει σημαντική χρησιμότητα. Θα πρέπει να καθαρίζετε με τις ώρες μετά...


-Μπορείτε να δώσετε σχήμα στικ στο θυμίαμά σας, ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα θέλετε, απλά πειραματιστείτε λίγο, ώστε να δημιουργήσετε σωστή καύση.


-Εννοείτε ότι όπως και στη δημιουργία του κεριού που είδαμε, ούτε εδώ πετάμε τίποτα! Zero waste καταστάσεις. Αν θέλουμε να κάνουμε βελτιώσεις, κονιορτοποιούμε πάλι του κώνους στο γουδί και προσθέτουμε είτε βοτανική σκόνη που φτιάχνουμε, είτε αιθέρια έλαια.

-Όπως λέω πάντα, κάντε την έρευνά σας για οτιδήποτε χρησιμοποιείτε στη ζωή σας, και κάντε σοφές επιλογές!!! -Να είστε πάντα προσεκτικοί και να επιβλέπετε το θυμίαμα που καίγεται, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά τριγύρω, μην το τοποθετείτε κοντά σε πηγές θερμότητας και μην τοποθετείτε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά του.


Ελπίζω να απολαύσετε αυτή τη δημιουργική και χαλαρωτική διαδικασία, και να θυμάστε, να δημιουργείτε πάντα με αγάπη! Τα πάντα φορτίζονται από την ενέργειά μας... και η αγάπη είναι η καλύτερη θεραπεία...!


Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, πάντα χαίρομαι να προσφέρω...

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το σχόλιό σας και να κάνετε εγγραφή για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα.


Την αγάπη μου,

Thomais de Fois



Το άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό, και προκύπτει από μακροχρόνια έρευνα και σπουδές.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας.

Μπορείτε να αναδημοσιεύετε το άρθρο αυτούσιο, όχι μέρος αυτού και χωρίς να αναφέρετε πηγή.

All rights reserved © Thomais de Fois 2023

Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts - Logo


bottom of page